Miért jött létre ez a blog?

Kedves Olvasóm!

Lassan másfél évtizede foglalkozom marketinggel valamilyen formában. Dolgoztam marketingmenedzserként, foglalkoztam vállalati eseti feladatokkal, mégis a mindennapjaim leghangsúlyosabb része az oktatási-kutatási tevékenységre irányul.

Mi az oka mindennek?

Mert hiszek abban, hogy a tanulás és a megszerzett tudás kulcsfontosságú személyes életünk és a világ jobbá tételében.

A marketing egy kicsit olyan, mint a foci. Mindenki ért hozzá, van valami véleménye róla. Ugyanakkor az emberek többsége mégis vajmi keveset tud róla, ezért rengeteg tévképzetet társít hozzá. Sokan egyfajta mágiaként, vagy esetleg átokként tekintenek arra. A célom, hogy a marketing rendszerét, aktivitásait közérthetően, mégis szakmai alapon mutassam be; megvilágítsam annak vállalati fontosságát, alkalmazási területeit és sajátosságait.

Célom, hogy segítséget és iránytűt nyújtsak mindenkinek, aki a marketing valamely kérdésében bizonytalan. Számos blog, honlap, közösségi médiafelület foglalkozik a marketing bizonyos területeivel, jellemzően a hirdetésekre, reklámokra, közösségi média marketingre koncentrálva, de az már kevésbé jellemző, hogy az alapokra (amire egyébként a hirdetést hatékonyan fel lehet építeni), magára a marketing rendszerére, stratégiai szerepére is ekkora hangsúlyt helyeznének. A blog keretein belül igyekszem minden stratégiai fontosságú területre kitérni rövid, könnyen emészthető, érthető és áttekinthető formában.

Üdvözlettel:

Pólya Éva